top of page
IMG_5072.JPG

PRODUCT ONTWIKKELAAR VLEESPRODUCTEN

Product Ontwikkelaar gezocht door TED'S Food Factory

Ben jij een echte vlees liefhebber? En lijkt het je gaaf om op korte termijn resultaat te zien van je eigen voorstellen? Kon dan werken bij familiebedrijf TED'S Food Factory! Wij zoeken een Product Ontwikkelaar die ons komt versterken.


Over TED'S Food Factory

TED’s Food Factory is een echt familiebedrijf met een liefde voor lekker eten. Onze visie: Lekker eten maken is een keuze! In de loop der jaren zijn wij uitgegroeid tot een grote speler in de markt. Wij zijn een productiebedrijf dat vers gegaard, gekookte en gerookte vleesproducten levert aan grote retailers zoals JUMBO maar ook aan kleinere slagerijen.

 

Tijdens het product ontwikkelingsproces starten we met het in kaart brengen van de markt. Wat zijn de trends, welk product is in opkomst en hoe kunnen we dit vermarkten. Hierbij kijken we vaak niet direct naar onze eigen partners maar een stap verder, namelijk naar de eindconsument. Na veel testen en proeven komen de eerste ontwikkelingen uit het food lab rollen. Deze ontwikkelingen werken we vervolgens uit tot een plan, dat uitgerold kan worden in de winkels.

 

Als Product Ontwikkelaar val je binnen het Food Lab team. Hierin werk je samen met je collega’s van Commercie en Kwaliteit aan het continu verbeteren van de productkwaliteit. Jouw rol in dit team is om innovatieve vleesproducten en productiemethodieken te bedenken binnen de richtlijnen van onze Retailklant. Je hebt hierbij oog voor trends en ontwikkelingen in de markt en weet dit goed te vertalen naar onze TED'S producten met een ambachtelijk karakter. Hierbij assisteert de afdeling Kwaliteit om aan alle regels en richtlijnen vanuit de markt en de klant te voldoen. Je werkt intensief samen met een andere ervaren Productontwikkelaar. Jouw collega productontwikkelaar richt zich daarnaast op de vertaling en implementatie van het recept in de fabriek.

 

Er wordt vroeg gestart met de productie, de huidige Product Ontwikkelaar start om 6:00 uur, eventueel is het mogelijk om wat later te starten, maar (regelmatig) vroeg starten is part of the job.

Taken en verantwoordelijkheden

  • het verbeteren van bestaande vleesproducten en recepturen;

  • nieuwe recepturen en producten ontwikkelen en deze vervolgens samen met de andere productontwikkelaar implementeren;

  • in samenspraak met je collega’s uit het Food Lab streven naar optimale behoeftebevrediging van de klanten op het gebied van product kwaliteit en introducties;

  • de trends binnen de food in kaart brengen en hiernaar handelen;

  • workshops geven op de werkvloer aan medewerkers met als doel om de kwaliteit van de producten structureel te verbeteren.

Ervaring

  • bij voorkeur een SVO opleiding of ruime ervaring met vleesproducten;

  • goede beheersing van de Nederlands en Engelse taal in woord en geschrift;

  • iemand met affiniteit voor food en commercie;

  • nauwkeurig, zelfstandig en communicatief vaardig.

Solliciteren

Wil jij deel uitmaken van het hechte en warme TEDS team? En gaat jouw hart sneller kloppen van deze vacature? Stuur dan jouw CV en motivatie naar personeel@teds.nl en dan misschien tot snel!

IMG_3369.jpg
bottom of page